Om mig

Välkommen till min hemsida!

Jag heter Olle Andersson och bor i Vitå.
Som yrkesverksam var jag anställd hos Skogsvårdsstyrelsen i Luleå.
Idag är jag pigg pensionär med stort intresse för älgförvaltning, växter, djur och fåglar, samt det ekologiska samspelet i naturen.

Min målsättning med hemsidan är att väcka intresse och förståelse för ”Hållbar utveckling – Bruka utan att förbruka”. Mina bilder med den korta bildtexten, ger besökaren möjlighet att med självstudier ta del av bildernas budskap. (Klicka på bilden och den blir större).

Vår, sommar och höst ordnar jag naturvandringar, för intresserade från byarna runt Råneå. Fågelskådning, orkidevandringar, vandringar i naturvärdesrika skogar och besök vid gamla boställen är uppskattade aktiviteter för både ung och gammal. Intresserade grupper får gärna komma med förslag på utflyktsmål. Tidsplanerade evenemang under 2016 kan läsas på startsidan.

Jag har även bildspel att visa med karaktärer från Naturvärdesrik skog, Sveriges och Norrbottens orkidéer i bild, Britt-Maries trädgård, Årets höjdpunkter, Livsmiljöer för skogslandskapets djur och växter, Lappugglan, Svunna tider,  Favoritmotiv från mina bilder, Älgens hemområde. Bildspelen är lämpliga att visas vid en trivselkväll för en mindre grupp åhörare. Varje bildspel tar ca 60 minuter, inklusive bildpresentation och frågor. Intresserade för mina bildspel får höra av sig. Mitt engagemang är helt ideellt och kostnadsfritt.

Jag tar mina bilder med en liten kompakt digitalkamera.

Hemsidan registrerad 15 april 2012.